Шефът на Пентагона нецензурно разкритикувал „Локхийд Мартин“

Свят

 27 Четения

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан нецензурно разкритикува програмата за производство на изтребители пето поколение F-35, с която се занимава корпорацията „Локхийд Мартин“ (Lockheed Martin), съобщава ТАСС, позовавайки се на „Политико“.

Негативният и в груба форма коментар на Шанахан е направен по време на вътрешно заседание на Пентагона.

Шанахан работи в продължение на 31 г. за конкурента на Lockheed Martin – компанията „Боинг“ (Boeing), която през 2001 г. изгуби обществена поръчка на Пентагона за производство на многоцелеви изтребители.

Според американската медия Шанахан отрицателно и в груба форма се е изказал за Ф-35, а също така е отбелязал, че Lockheed Martin въобще „не знаят как да реализират каквато и да е било програма“.

Ако „Боинг“ беше получил програмата за производство на многоцелеви изтребители, компанията щеше да я изпълни много добре, пише „Политико“, позовавайки се на източник, който цитира думите на шефа на Пентагона.

Вестникът пише още, че в средата на 2017 г., когато Шанахан е започнал работа в Пентагона, той се е подписал под документ, с който се обвързва да не приема решения по въпроси, свързани с бившия му работодател. Но според източници това не е попречило на министъра да се изказва позитивно за Boeing и да ругае конкуренти като Lockheed Martin. /news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.