Шофьорите да внимават, мъгла намалява видимостта Шофьорите да внимават, мъгла намалява видимостта

Общество

 22 Четения

Пътната обстановка тази сутрин е усложнена заради ниска видимост. На места в низините и котловините има мъгли. Според прогнозата с напредването на деня те ще се разсеят, но ще остане предимно облачно.

След обяд от запад облачността ще започне да намалява. В Източна България ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°, покрай Дунав по-ниски – около 0°, в София около 4°. Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Над планините също ще има значителна облачност, но ще е почти без валежи.

От Пътната полиция предупреждават през целия месец шофьорите да бъдат изключително внимателни, когато пътуват. Съветите са да се спазва дистанция, както и шофиране със скорост, която ще позволи адекватна реакция при рискова ситуация.

Пешеходците също да се движат внимателно, да пресичат само на определените за това места и то, след като се огледат. В никакъв случай да не правят опити за пресичане, ако светофарът сигнализира в жълто, посочват още от полицията. /dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.