Янев: Рашков може би говори с компромати, с машините вотът ще е честен

Политика

 4 Четения

Според него през последните дни стойностите за заболелите от коронавируса се подобряват

Всички мерки са взети, за да има честен вот, увери в рубриката „Властта говори! Открито“ служебният премиер Стефан Янев. По думите му ЦИК и изпълнителната власт са направили необходимата организация и няма как друг тип машини да бъдат използвани. Държавната агенция „Електронно управление“ била готова да публикува серийните номера на машините, флашките и картите и така всеки ще може да сравни дали тези в секцията за гласуване отговарят на публикуваните.

Според Янев цялото говорене за допълнителните машини на „Сиела“ била спекулация, чиято цел е именно в предизборна обстановка да демотивира гражданите да гласуват.

„Сигналите за купуване на гласове ги виждаме ежедневно. Вътрешният министър Бойко Рашков е един от хората, които говори в публичното пространство. Неговото говорене може да е остро и прекалено, да се определи и като компромати. Но дали е така или не, нека преценяват хората. Целта е да се намали до минимум купеният вот“, отговори Янев на въпрос на „24 часа“.

Заяви още, че другата седмица вече всички учебни заведения ще могат да отворят врати за най-малките ученици, чиито родители са дали съгласие за тестването им.

Другата седмица се очаква да пристигнат още тестове, така че да може в клас да се върнат и учениците от 5-и до 8-и клас.

Данните  показвали, че мерките, въведени срещу разпространението на COVID-19, имат ефект, подчерта Янев.

Зеленият сертификат бил временна мярка, която цели да предотврати пълен локдаун.

През последните дни има повече оздравели, отколкото заболели, уверен е той.

Служебният кабинет изготвял проект на бюджетна рамка за 2022 година и тя ще бъде внесена в 47-мого Народно събрание, заяви още служебния премиер.

Първоначалните данни за инвестициите за 2021 година са добри, според него, като имало периоди с по-добри показатели от същите периоди на 2019-та година. Янев отчете, че през последните 6 месеца у нас са дошли над 500 милиона лева инвестиции. Открити са 1500 нови работни места, голяма част от които извън София.  

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *