11 години затвор за мъж, убил баща си

Варна Крими

 4 Четения

Варненският окръжен съд призна за виновен 37-годишния Мирослав М за убийството на своя баща. Наказанието, което съдебният състав му наложи е 11 години „лишаване от свобода“, което е по-ниско от минимално предвиденото в закона, поради наличие на многобройни смекчаващи вината обстоятелства. Мирослав М. ще търпи наказанието при първоначален строг режим.

По искане на подсъдимия делото беше гледано по особените правила. 37-годишният мъж призна вината си и отказа да бъдат разпитвани свидетелите и вещите лица, и заяви, че не желае да се събират допълнителни доказателства.

Съдът уважи гражданските искове на четирима близки роднини на жертвата на престъплението. Мирослав М. ще трябва за плати общо  130 000 лева обезщетения за причинени неимуществени вреди, направените по делото разноски в размер на 1602,95 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове.

Убийството беше извършено на 17 май тази година. Между бащата и сина имало конфликт, датиращ от дълго време. Сред поредния скандал младият мъж удушил с възглавница своя родител. Първоначално смъртта на мъжа била възприета като естествена, той като имал множество тежки заболявания. В дните след погребението Мирослав се чувствал зле и изпитвал угризения. Две седмици след убийството решил да сподели за случилото се на свой роднина, а след това направил пълни самопризнания пред полицейските органи. Била извършена ексхумация на тялото, като резултатите от направените съдебно-медицински експертизи доказали, че смъртта му е настъпила насилствено.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *