23 000 лева събра благотворителният концерт в памет на убитата Виктория в Русе

Общество

 34 Четения

В продължение на почти четири часа в неделя вечерта, духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ пред над 3000 русенци, по време на благотворителния концерт в памет на убитата журналистка Виктория Маринова. Заедно с естрадните изпълнители Георги Христов, Пресияна и Мирела, малката Емануела, СунайЧалъков, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Дивна, DEEPZONE Project, Теди и Силвия Кацарови, Дивна, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова всички в залата приеха като свое вътрешно убеждение, че доброто винаги побеждава, че „да вършиш добри дела е и трябва да бъде заразно“. И че с малки и големи парченца надежда може да се сглоби целия пъзел на доброто и да се затвори веригата на съпричастието. Че това е така, показаха стотиците светлини от телефоните на зрителите, които осветиха залата по време на последната песен – „Звезда“, в изпълнение на Крисия. „Доброто е птица, полет на душата“, каза Пресияна. „Доброто е състояние, мъдрост, еманацияна духа“. „Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек“, допълниха Орлин Павлов и Хилда Казасян.

Съпричастието на всички певци доведе и до една спонтанна тяхна идея зад кулисите, която Руслан Мъйнов сподели директно с публиката, изцяло извън сценария: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име –името на победата. Победа над злото, над безразличието и над страха. Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видео-наблюдение, които фондация „Направи добро за непознат” вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в звено «КООРС» на община Русе. „Доброто не започва и не свършва единствено с действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левчета са направили някой непознат щастлив“, каза в края на концерта председателят на фондацията Свилен Максимов. Той обяви, че благодарение да регистъра на даренията, който фондацията прави, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза е била изразходвана дарената от него сума.

Събраните средства от продадените Сертификати за дарение, които бяха създадени специално за концерта, до момента възлизат на 23 000 лв., като точната цифра ще бъде обявена до седмица, след като се обработят всички данни от всички населени места, в които хората можеха да закупуват сертификатите. Фондация „Направи добро за непознат“ е създадена през месец октомври, 2018 г. в памет на Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя – а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ. /24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.