Apple ще представи три iPhone модела през 2019 г.

Наука

 21 Четения

Apple планира да представи три нови iPhone модела тази година, вклюичително и наследник на по-евтиния „XR“, съобщава CNBC, позовавайки се на информация от Wall Street Journal в петък. 

Според изданието американският производител, чиито продажби пострадаха значително напоследък, ще заложи на нови функции в камерата. Това са потвърдили хора, близки до компанията. Те са уточнили, че най-високият клас телефон от новите iPhone модели ще се появи с тройна основна камера, а по-ниският с двойна. 

Един от трите ще е с LCD дисплей – по принцип такива екрани Apple използва в по-ниския клас устройства, така че вероятно става дума за iPhone XR. Именно това е и телефонът, с който компанията се опитва да спечели китайските потребители. 

Гигантът наскоро понижи прогнозите си за приходите от тримесечието, което хвърли инвеститорите в тревога. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук посочи като основна причина забавянето на икономиката в Китай, но призна, че има и други фактори. Мнозина анализатори изтъкват прекомерно високите цени на последните поколения iPhone, които обаче не радват с кой знае какви иновации, така че да провокират потенциалните клиенти да си ги купят. 

Според WSJ Apple обмисля до 2020 г. да замени изцяло LCD екраните с OLED, които правят изображенията по-ярки и ясни. 

Засега Apple не е била намерена за коментар, пише CNBC. Акциите на компанията поскъпнаха с 0.1% в петък. /economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.