Huawei инвестира 2 млрд. долара в киберсигурност

Бизнес

 28 Четения

Китайският технологичен гигант Huawei в течение на 5 години ще вложи около 2 милиарда долара в киберсигурност. Предприетите мерки са насочени към отстраняването на страховете по повод на неговата продукцията, се казва в изявление на компанията.

“През първото тримесечие на следващата година ще открием Център за прозрачност на сигурност в Брюксел, за да гарантираме на клиентите надеждността на нашата продукция“, заяви Ху Хоукун, изпълняващ длъжността президент на Huawei, цитиран от „Чайна Дейли“.

Той също така отбеляза, че решението за увеличаване на инвестициите в киберсигурност е взето, след като компанията е сключила 25 търговски договора за доставка на оборудване за 5G технология. Huawei вече е произвела над 10 хиляди базови станции за пето поколение връзки. По тази причина е готова по всякакъв начин да докаже на потребителите качеството и сигурността на своята продукция.

Според прогнозите на компанията, в края на тази година продажбите на Huawei ще надхвърлят 100 милиарда долара, което е с 8,7% повече от показателя за миналата година. Делът на производителя на световния пазар на телекомуникационно оборудване достига 28%. Компанията работи в над 170 държави по света. /ТАСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.