Twitter предупреждава: Лични туитове може да са публични от години

Наука

 21 Четения

Twitter са открили пропуск в сигурността, който означава, че „защитени“ – лични туитове са станали публични, когато са правени някои промени в профили, съобщава БиБиСи.

Всеки, който е актуализирал имейл адреса си, свързан с профил между ноември 2014 г. и януари 2019 г., може да има съобщения, които са станали публични. Защитата на потребителите на Android, които по невнимание са ги изключили са възстановени, поне тези, които компанията идентифицира.

Twitter публикува съобщение за грешката, тъй като не може да потвърди точния брой на засегнатите профили и иска да достигне до тези, които не може да идентифицира чрез вътрешно разследване.

„Много съжаляваме, че това се случи и провеждаме пълен преглед, за да предотвратим това да се случи отново“, обяснява компанията.

Насърчават се потребителите да проверят настройките си за поверителност, за да се уверят, че те отразяват техните предпочитания. Twitter са отстранили грешката на 14 януари и ще споделят повече информация, ако е достъпна. Всеки, който е използвал Twitter чрез устройство на Apple или чрез интернет, не е засегнат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.